FINDIKLI BİTTER TRUF

Her yer kar..Bu demektir ki mutluluk ve çikolata koşa koşa bana geliyor :) Bir taraftan bembeyaz, içimi sımsıcak eden örtü bir taraftan her dakika pencereye bakma ihtiyacı tüm bunlar arasında elimdeki çikolata fındık krema ve tereyağ birleşimi...

Anlayacağınız kışa en uygun tatlı yine çikolata bizim cephede :)




6t




Kullandığım markaları tercihiniz en yakın tadı bulmanızı sağlayacak..Ayrıca fotoğraflar değişik çikolata denemeleri sırasında çekildi farklılık bu sebepten..



FINDIKLI BİTTER TRUF

**70 chocolate recipes'ten..

20 iri ya da 30 orta boy truff.Buzdolabında 10 gün, buzlukta ise 2 ay saklanabilir.


250 ml / 1 cup süt kreması (tikveşli)

275 gr ufak küpler halinde doğranmış %70 kakao içerikli iyi kalite bitter çikolata (kahve dünyası)

40 gr / 3 tbsp iyi kalite tereyağ küçük parçalara bölünmüş

Püfler : 


-Öncelikle çikolata için ayırdığınız keskin bir bıçak ve kesme tahtanız olmalı.

-Çikolatanız oda ısısındayken çalışması kesmesş daha kolay olacaktır. 

-Tereyağ olmasada olur ama tereyağ ile daha parlak çikolatanız olacaktır.

-İyi kalite (küvertür) kullanmanız çikolatanızın beyazlamasını yani yağını kusmasını önler.

-Kremanın kaynamaması önemli, içindeki su buhar olacağı için kremanın yapısı bozulursa çikolatanızında yapısı bozulacaktır.

-Ben fındıklı şekilde yapmak için temel tarifin 2. aşamasında 1 cup iri kıyılmış fındık ekledim.Üzerine ise ~ 1 cup kadar toz fındık kullandım.



1.Küçük parçalara kıydığınız çikolatanızı cam kaseye alın.Bir taraftada kremanızı kaynatmadan ısıtın.

2.Çikolataların üstüne kremayı ekleyin erimeye başladığında tereyağıda ekleyip karıştırın ve oda ısısında soğumasını bekleyin.

3.Soğuduğunda üstünü streç filmle kapatıp 4 saat ya da bir gece bekletin.Yuvarlamak için ufak boy dondurma kaşığı (20 adet için) veya yemek kaşığı-tbsp- (30 adet için) işinizi görecektir.Yapıştığı anlarda kaşığınızı soğuk suya sokup tekrar kullanabilirsiniz.





3t

Dolaptan çıktı, kıvamı yerinde!



4.Temiz bir zemine yağlı kağıt serin ve çikolatanızdan dilediğiniz kaşık ile alıp yağlı kağıt üzerine bırakın.

5.Bir tabağa dış kaplama için kullanacağınız malzemeyi şayet toz ise eleyin.Yağlı kağıda aktardığınız çikolatınızı kaplama yapacağınız gıdada birkaç kez yuvarlayın en son (çok hızlı olmak şartıyla çünkü avuç içi sıcak bir bölgedir ve erimelere neden olmamasına dikkat etmek gerekir) avuç içinizde şeklini verip servis edeceğiniz yere aktarın.

 




5t





Servis ettiğiniz an herkes sizin çikolatayı yaptığınıza inanmayabilir..Hiç problem değil tadınca bu da neydi böyle diye bir şok atlatmlarını keyifle izleyeceksiniz ;)

Şık bir kristal kasede veya şirin bir kutuda sunumunuzda bu güzelliğin ektrası olsun..


Yanına ne iyi gider diye düşündünüz değil mi ? Kocaman bir bardak doğal sıcak süt :))


Sevgiler..

gokche!