1.GÜN : SULU / BANYOLU MUSKA BÖREĞİ











muskaböreği






Bu börek çocukluğumun böreği :) Annemin tüm aileye verdiği en güzel börek tariflerinden biri..Şeklini oluşturma konusunda problem yaşayanlar için adım adım fotoğrafı verdim, olmadı diyorsanız flickrda paint halinde gösterdim :)




SULU / BANYOLU MUSKA BÖREĞİ


3 iri börek için aşağıdaki tarif kafi.Kişi sayınıza göre daha kolay belirlersiniz.


1 yufka

3 yemek kaşığı ezilmiş peynir

1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ


Üzerine dilerseniz galeta ununa bulayın,dilerseniz biraz pekmez serpiştirip susam dökün.


Yufkaya tereyağını sürün, belirtilen şekilde oluşturup muska şeklini bitirdiğinizde sarkan yufkanın ucunu suya batırıp böreğin üstüne aynı sarmaya devam eder gibi yapıştırın.Süzgecin içine aldığınız börekleri sudan geçirip-heryeri ıslanmalı- 1 gece buzlukta bekletin.Ertesi gün 180 derece fırında kahverengileşene kadar pişirin.



Bakalım yarın ne olacak :)


Sevgilerimle..


gokche!