FRAMBUAZ, LİME, BEYAZ ÇİKOLATA VE ANTEP FISTIKLI MİNİ BATON KEK

Untitled



Korkmayın yumurta ve unu falanda ekleyip başlığı uzatmayacağım :)

Bazı şeyleri kafamda karıştırıp sonra icraate döktüğümü söylemiştim. Frambuaz ve lime limonu tamam ama bunu tamamlayan bir şey daha derken beyaz çikolata ve antep fıstığı gözüme ilişti. Bu keki birkaç defa yaptım aslında,farklı versiyonlarıyla tabi ki. Dokusuna en yakıştırdığım içerik bu oldu. Dokusu benim en sevdiğim şekilde ne çok kuru ne de çökmüş sanırım dedirtecek kadar nemli.





FRAMBUAZ, LİME, BEYAZ ÇİKOLATA VE ANTEP FISTIKLI MİNİ BATON KEK



6 tbsp sıvı yağ


1/2 cup şeker

1/4 cup yoğurt


1 large yumurta

3/4 cup un


1/4 tsp karbonat

İri bir çimdik tuz

1 iri lime limonun kabuğu

1/2 lime limonunun suyu

1/2 cup iri kıyılmış beyaz çikolata

1/2 cup iri kıyılmış antep fıstığı

Bir avuç dolusu donmuş frambuaz



Şeker ve lime kabuğunu bir kaç defa karıştırıp özleştirin. Ardından yumurtayı ekleyin çırpmaya başlayın.Sırasıyla yoğurt,yağı ekleyin ve kuru malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.En son beyaz çikolata parçalarını da katın.


Küçük boy baton kalıbı hazırlayıp harcı içine pay edin. Tepesine antep fıstığı  ve frambuazları serpin harca biraz gömülmesi için yüzeylerine bastırın.

Ön ısıtmalı 180 derece fırında 25-30 dakika arası kontrol ederek pişirin. Fırından çıkar çıkmaz lime limonunun suyunu üzerine gezdirin.

Ilındıktan sonra vanilyalı dondurma eşliğinde tüketin :)





Untitled






Sevgilerimle..

Gökçe :)